۲۷ مهر ۱۳۹۲، ۱۱:۰۸

مهر گزارش می دهد؛

کام تشنه روستاییان حاشیه خزر/ صفهای طولانی برای آب 

کام تشنه روستاییان حاشیه خزر/ صفهای طولانی برای آب 

ساری - خبرگزاری مهر: درحالی طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان در دولت قبلی کلید خورد که روستاییان حاشیه دریای خزر در مازندران از کام تشنه در رنج هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، روستای تیل برده سر از توابع شهرستان تنکابن در استان مازندران با آنکه در حاشیه جاده اصلی و دریای خزر واقع شده اما آبرسانی به آن با تانکر انجام می شود.
 
این روستا 400 خانوار جمعیت ثابت و شناور دارد و اهالی آن برای تامین آب و استفاده از آب تانکر مجبورند روزانه چند ساعت در صف بایستند.
 
این روستای واقع شده در محدوده شهر اکنون تحت پوشش شورای آبیاری است و هنوز تحت پوشش شرکت آبفار روستایی و آبفا شهری درنیامده است.
 
دریایی یکی از اهالی روستای تیل برده سر با اشاره به مشکلات دیرینه آب شرب روستایی می گوید: در حال حاضر با تلاش شورا و دهیاری، آب شرب به وسیله تانکر و نیسان برای روستاییان تامین می شود و اهالی مجبورند مصرف روزانه شان را در دبه های 20 لیتری و ... ذخیره کنند.
 
آبرسانی سیار به روستا
 
وی اظهار داشت: کار هر روز بانوان روستایی این است که چند ساعت در روز در صف تامین آب آشامیدنی باشند و آب چاه موجود نیز برای شرب غیر قابل استفاده است.
 
دریایی عضو شورای روستای تیل برده سر نیز می گوید: از سال 83 پیگیر رفع مشکلات آب شرب این روستا هستیم و مسئولان امر تاکنون ترتیب اثر نداده اند.
 
به گفته باقرزاده یکی دیگر از اهالی روستا، دهیاری برای رفع مشکل آب شرب اقدام به تهیه تانکرهایی کرده که روزانه چند نوبت در آن آب ذخیره می شود.
 
وی با بیان اینکه، تاکنون وعده ها برای رفع مشکلات آبرسانی این روستا به جایی نرسیده است، از مسئولان امر خواست تا به مشکلات دیرینه اهالی توجه داشته باشند.
 
اعتبارات اندک مجتمع آبرسانی
 
وی افزود: برای ساخت مجتمع آبرسانی که پنج روستا از جمله روستای تیل برده سر را پوشش می دهد سالانه اعتبار اندکی تخصیص داده می شود و روند ساخت این مجتمع کند است.
 
یکی دیگر از اهالی روستا با بیان اینکه آب شرب روستا قابل خوردن نیست گفت: چهار سال پیش عمل جراحی کیسه صفرا را انجام دادم که پزشکان مصرف آب غیربهداشتی را دلیل ابتلای این بیماری تشخیص داده اند.
 
آب شرب روستا قابل استفاده نیست
 
وی اظهار داشت: آب شرب روستا برای شستن لباس و ظروف نیز قابل استفاده نیست و آب زرد و غیر بهداشتی است.
 
به گفته این روستایی، دولت قرار است آب دریاچه خزر را به سمنان منتقل کنند اما روستای حاشیه دریا آب خوردن ندارد.
 
روستایی دیگری با بیان اینکه شبکه آبرسانی روستا قدیمی و فرسوده است، یادآورشد: آبی که از منبع قدیمی محل تامین می شود به دلیل مضاف بودن برای وضو غیرقابل استفاده است.
 
تیل برده سر تحت پوشش آبفا و آبفار نیست
 
گودرزی رئیس آب و فاضلاب شهری تنکابن در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این روستا هنوز تحت پوشش این شرکت درنیامده است، گفت: این روستا شورای آب دارند و تحت پوشش آبفا نیستند.
 
وی اظهار داشت: اخیرا برای اتصال به شبکه آب شهری درخواست داشته اند که در حال انجام امور اداری هستیم.
 
وی عنوان کرد: با شورای آب روستا جلساتی برگزار شد و قرار بر این شد یکسری اقداماتی دهند و آبفا نیز اقداماتی برای تحت پوشش قراردادن این روستا انجام دهد.
 
تکمیل مجتمع آبرسانی حبیب آباد - زوار 20 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
 
اسلامی مسئول روابط عمومی آبفار مازندران نیز در پیگیری خبرنگار مهر گفت: روستای تیل برده سر از توابع شهرستان تنکابن هنوز تحت پوشش شرکت آبفار نیست لذا این شرکت در راستای آبرسانی به این روستا و روستاهای دیگر اقدام به احداث و طراحی مجتمع حبیب آباد – زوار کرده است که پنج روستای تیل برده سر، پلت کله، آکله، حبیب آباد و زوار را تحت پوشش قرار خواهد داد.
 
وی اظهار داشت: حجم کل عملیاتی احرایی برای احداث این مجتمع شامل حفر و تجهیز یک حلقه چاه، چهار ایستگاه پمپاز، هشت کیلومتر خط انتقال، 42 کیلومتر شبکه توزیع و احداث مخزن زمینی است که تاکنون حفر یک حلقه چاه عمیق و هفت کیلومتر خط انتقال با صرف اعتباری بالغ بر پنج هزار و 250 میلیون ریال اجرا شده است.
 
به گفته اسلامی برای اتمام این پروژه 20 میلیارد ریال اعتبار نیاز است که تخصیص بموصع اعتبارات این پروژه اجرایی می شود.
...................
علیرضا نوری
کد خبر 2157743

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha